Dit logo er dit ansigt udadtil

29 april 2018
Anders Lundtang Hansen
Dit logo er dit ansigt udadtil

Hvilken betydning har et firmalogo for din virksomheds kommunikation udadtil? Den er faktisk ikke så ubetydelig, som man kunne forledes til at tro!

Når du har oprettet dit firma, har du selvfølgelig ikke været ligeglad med, hvad dit firma skulle hedde. Det skulle gerne afspejle nogle værdier, som du kunne stå inde for, men hvor mange tanker skænkede du dit firmalogo, mens du overvejede navnet til dit firma?

Et godt navn siger jo kun en begrænset del, og det bliver kun endnu bedre, hvis man kan associere det navn med nogle holdninger og positive forventninger, som bliver eksemplificeret med et godt logo og dermed skabe et samlet udtryk udadtil.

Når man har taget det aktive valg at benytte et firmalogo til sin virksomhed, så er der en del overvejelser at gøre sig i forbindelse med, hvordan firmalogoet passer bedst sammen med ens firma samlede kommunikative udtryk udadtil. 
Det er nemlig her, at den uudtalte og første forbindelse med kunden opstår, når du ikke direkte selv tager fat i en potentiel kunde. Hvis en mulig kunde afsøger markedet efter den bedste virksomhed på et givent område, skal man slet ikke undervurdere det samlede udtryk, som et firmanavn med et passende firmalogo giver.

Der er stor forskel på, hvilket logo og design man skal vælge afhængig af, hvilken virksomhedstype man begår sig med. 
Hvis man for eksempel driver en advokatvirksomhed, ender man formentlig ikke med at kommunikere det mest egnede budskab, hvis ens firmalogo har for mange pangfarver og lalleglade ansigter involveret. Her er det måske mere egnet at bruge et strømlinet design med retvinklede linjer i få, neutrale farver til sit firmalogo.

Omvendt skal man måske netop benytte et design med dynamik og bevægelse, hvis man driver et legeland, så kunderne ved første møde kan se, at her bliver man indbudt til at have det sjovt og udfolde sig.

Er du helt på bar bund med, hvordan du skal forme og eksekvere dit firmalogo? Så kan du søge hjælp og vejledning her: https://www.damgraphics.dk/firmalogo

Flere nyheder