Efter montering af brændeovn er hyggen næsten garanteret derhjemme!

30 maj 2021
Anders Lundtang Hansen
Efter montering af brændeovn er hyggen næsten garanteret derhjemme!

Hvordan får du varmen derhjemme?

Et forsigtigt gæt er, at du har en masse radiatorer, der er koblet op til enten dit eget fyr eller et fællesfyr i ejendommen, hvis du for eksempel bor i lejlighed.

Det er da også en god måde at få varme på, det er i hvert fald meget bedre end elektrisk varme.

Men det er også lidt kedeligt, ikke?

Det ville jo være noget andet, hvis man kunne se noget brænde i et afmålt område, hvor man næsten kunne mærke flammerne og se dem langsomt spise de brændeknuder, man havde smidt på bålet.

Vi skal ikke til at gå retur til at være naturmennesker, der lever i pagt med naturen, hvor vi starter et bål indenfor ved et bålområde, som man ser det i nogle ulande, og når man er på skovtur og laver bål udenfor.

Vi skal derimod til at tale om, at du får en brændeovn monteret derhjemme, om det skal være hovedkilden til varmen, eller du bare kan lide det hyggelige ved sådan en brændeovn.

Lad andre stå for monteringen af brændeovnen, så den virker bedst bagefter

Det er både en stor beslutning at tage sig, at man vil have brændeovn derhjemme, hvis man ikke allerede har haft sådan en.

Ditto er det lige så omfangsrigt med montering af brændeovn, hvorfor man skal lade professionelle fagfolk om at gøre den slags, da det kræver en del arbejde, værktøj og ekspertise at få lavet korrekt.

Bagefter har du så en fuldt funktionsdygtig brændeovn, hvor du kan “indstille” temperaturen efter, hvor meget og stort brænde, du smider på den.

Der vil nok gå lidt varme til spilde, og man kan brænde sig på ilden, og det er ikke så godt for miljøet.

Men nogle gange skal hyggen bare være hovedargumentet for nogle udførelser og nye installationer i hjemmet.

Flere Nyheder