Få ordnet et stennedslag på ruden hurtigt og nemt

20 april 2020
Lotte Hindsberg
Få ordnet et stennedslag på ruden hurtigt og nemt

Som bilejer har de fleste prøvet at få et stennedslag på deres bilrude og det kan være en kilde til stor frustration. Ikke alene bliver man vildt forskrækket over det høje smæld en sten på ruden afgiver og dernæst kommer irritationen og bekymringen for at man bliver nød til at skifte hele ruden. I dag hvor der er meget elektronik i bilerne, kan det være en dyr affære at få skiftet en rude. Nogle gange kan man være heldig at stennedslaget, kan laves og man undgår at skulle udskifte hele ruden. Især hvis man får det gjort med det samme.

Der er meget lidt du kan gøre for at undgå et stennedslag, andet end at holde godt med afstand til de andre biler, især hvis der ligger sten på vejen. At sætte farten ned kan også hjælpe.

Hvis uheldet er ude

Hvis uheldet er ude og stenslaget er lille, det må max. have en størrelse som en 2 krone, kan du med fordel sætte et stykke tape på og ringe efter carglas, som ofte kan komme ud til dig på stedet med det samme og lave ruden. Det anbefales ikke at køre videre med et stennedslag. Når du kører ryster bilen og det kan betyde, at den revne der er i forruden bliver endnu større og så bliver det umuligt at reparerer den. 

Hvordan repareres en stennedslag

Først starter reparatøren med at gøre glasset helt rent. Er ruden ikke helt ren, er det svært for limen at binde helt fast, hvilke er nødvendigt for at det lykkes at reparerer glasset. Dernæst kommer der lim i revnen og ved hjælp af et vakuum sikre man, at limen kommer helt ud. Dernæst renses ruden ved hjælp af UV lys, så den bliver helt glat igen. Det betyder at der ikke kommer striber, når vinduesviskerne kører frem og tilbage.

Flere Nyheder