Giv en halskæde til ham eller hende, du elsker

13 oktober 2020
Lotte Hindsberg

En af de smykker som både mænd og kvinder ofte går med er en halskæde. Det kan være et smykke der både er fint og diskret eller stort og voldsomt alt efter anledning og personens temperament. Du kan se flere halskæder i Aalborg, hvis du er på udkig efter en gave til ham eller hende du elsker.

Det spændende ved smykker er at de kan være store, små og elegante, være lavet af plastikperler af ens børn i børnehaven eller koste det halve af en kongerige.

Mange halskæder har ofte et vedhæng, især kvindernes. I det vedhæng kan der være en eller flere ædelstene, Ofte en diamant som er en af de mest populære ædelstene. Det er en af de ædelstene der er omgivet af mest glamour og mystik.

De glamourøse og mystiske diamanter

De glamourøse og mystiske diamanter som fra tidernes morgen er blevet brugt til at smykke især kvinder eller til at flytte store summer i dybeste hemmelighed, ofte i konflikt eller krigstider. 

Indtil i midten af det 19ende århundrede, var det kun eliten der havde råd til en diamant, men i det 19ende århundrede fandt man store områder i det sydlige Afrika med diamanter. Så store forekomster at det i dag er muligt for selv almindelige mennesker at købe en halskæde eller et andet smykke, hvori der er en eller flere diamanter.

Det er også i Afrika at man har fundet den største diamant indtil nu. Den blev fundet i 1905 og var på over 3000 carat. Diamanter over 1 carat er store og sjældne. Desværre mente man ikke at sådan en stor diamant kunne sælges og derfor blev den kløvet til 105 mindre diamanter. Den største Afrikas Stjerne, er en dag en del af de engelske kronjuveler. Du kan få få diamanter i mange forskellige farver. Farvede diamanter er dog yderst sjældne.

Flere Nyheder