Har du styr på sådan en palleløfter med vægt?

26 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Sådan en palleløfter med vægt ser jo ud til at være meget let at have med at gøre, men når man først dykker ned i, hvordan den virker, kan den godt være lidt tricky til at starte med, så man måske lige skal oplæres i den.

Der er desværre ofte sådan et macho-miljø de steder, hvor man benytter sådan en palleløfter, at det næsten forventes, at man selv kan finde ud af det. Det er ofte på varelagere med videre, at det foregår sådan, selvom der er undtagelser.

Det er jo bare problematisk, hvis man så ender med at lave ulykker, fordi man troede, man havde styr på den, og så går det helt galt, fordi man bare prøver sig frem uden at have forstand på, hvad man laver.

Andre kollegaer forventer måske, at man skal lære det på den hårde måde, så man venter næsten på, at det går galt.

Men det vil chefen nok næppe synes om.

Sæt dig ind i sådan en palleløfter, før du bruger den

Måske har du kørt knallert, scooter eller bil i længere tid, og du har da også prøvet kræfter med en havetraktor og en plæneklipper tit og ofte, så sådan en lille palleløfter burde ikke forvolde dig problemer.

Men al begyndelse er svær, selvom nogle er naturtalenter, så selvom du ser andre på samme arbejdsplads for eksempel, der klarer det som en leg, så har de netop også øvet sig; så man kan ikke forvente, at du bare kan springe til og være lige så god.

Og der er jo forskel på, hvis der sker en ulykke hjemme hos dig selv, og hvis du forvolder problemer på en arbejdsplads. Det kan måske blive trukket fra din løn eller værre.

Så gør dig den tjeneste at få forklaret af de erfarne mennesker, hvordan man styrer sådan en palleløfter med vægt, før du prøver dig ad selv.

Flere Nyheder