Kom godt i gang med ølbrygning med det rette brygudstyr

21 februar 2020
Astrid Pedersen
Kom godt i gang med ølbrygning med det rette brygudstyr

Hvis du er øl entusiast, har du sikkert tilbragt megen tid med smagning af forskellige øl typer fra de mange bryggerier i Danmark og i resten af verden. Dette er en opgave, som man aldrig kan gøre færdig.

Tusindvis af nye øl kommer på markedet hvert år fra de mange hundrede mikro bryggerier alene i Danmark. Markedet vokser eksplosivt, og selv i de mest almindelige supermarkeder bugner hylderne af special øl i et omfang, som var helt utænkeligt for blot 10 – 15 år siden.

Dertil kommer, at mange privat personer springer ud som amatør brygmestre i deres fritid. Ølbrygning er en morsom og givende hobby, som ikke kræver specielt meget tid eller planlægning. Hvis du gerne vil i gang med at brygge dit eget velsmagende og forfriskende øl, kan du med fordel læse med i det følgende.

Kom godt i gang med at brygge dit eget øl hjemme i privaten

Måske har du hidtil tøvet med at komme i gang, og ladet projektet blive ved tanken. Mange mennesker tror, at det kræver en stor investering af tid, penge, og ikke mindst plads at starte sit eget bryggeri i huset eller i lejligheden. Men faktisk er der ikke hold i nogen af delene. Du kan sagtens få en rigtig god start på din karriere som brygger på amatør niveau, hvis du eksempelvis lægger ud med et begynder sæt.

I et begynder sæt finder du de mest nødvendige remedier til ølbrygning så som gærtanke med gærrør og literskala, hævert, flaskefylder og diverse ekstra udstyr (termometer, børster til rengøring med videre). Sammen med en såkaldt Brew Kit, som er sammensat af nøje afmålt ingredienser til ølbrygning, har du det perfekte udgangspunkt for at komme godt ud over stepperne. Og så er et begynder sæt hverken dyrt eller pladskrævende – den kan sagtens stå og boble i et hjørne af køkkenet!

Du kan finde brygudstyr til nybegyndere på albryg.dk

Flere Nyheder