Kompetent rekruttering – et must, når du skal ansætte

18 februar 2018
Astrid Pedersen
Kompetent rekruttering - et must, når du skal ansætte

Selv om det kan være forfriskende at skulle ansætte nye medarbejdere, er det også en slidsom opgave, som let kan tippe over. Mange tror, at rekruttering af kandidater og ansættelse af nye medarbejdere er et projekt, som kan klares ved siden af, at man passer sit fuldtidsarbejde – men sandheden er, at der skal sættes utroligt meget tid og mange arbejdsmæssige ressourcer af, hvis opgaven skal udføres ordentligt.

Alene ansættelsessamtalerne kan hurtige tage en uges arbejde i mandetimer – og så kommer hele udvælgelsesprocessen. Her bliver man som arbejdsgiver nødt til at spørge sig selv, om man overhovedet er fagligt kompetent til at udføre denne udvælgelse, om man er for farvet af sit eget personlige bias, eller om man bare kommer til at vælge i blinde, fordi man har svært ved at overskue hele processen.

Minimér risikoen for fejl ved ansættelse – brug et professionelt rekrutteringsbureau

Derfor vælger flere og flere danske virksomheder en model, der handler om at uddelegere arbejdet med profilering samt søgning og udvælgelse af kandidater til samtale til et professionel rekrutteringsbureau.

En rekrutteringskonsulent vil også kunne hjælpe med afvikling af de indledende samtaler, hvor de mindst egnede kandidater filtreres fra, således at du til slut står med et meget smalt – men skarpt – felt af super kompetente personer, som du så skal vælge imellem. Rekrutteringskonsulenten kan, på baggrund af en forudgående analyse af din virksomhed, vælge de allerbedste matches blandt de kandidater, som responderer på stillingannoncerne. Han eller hun kan også udvælge kandidater fra en såkaldt ”Search & Select” database, hvor alle profiler på forhånd har gennemgået en indledende screening og hernæst katalogiseret efter kompetencer, erhvervs- og brancheerfaring, uddannelse og mange andre kriterier.

Mange rekrutteringsbureauer har specialiseret sig inden for specifikke områder og brancher. Leder du efter dygtige sælgere, kan du kontakte https://www.dedikation.dk/ og forhøredig om, hvad de kan gøre for dig.

Flere nyheder