Nyd din have hele året rundt

28 april 2022
Steffen Hansen

advertorial

I de kolde vintermåneder kan det være svært at værdsætte naturens skønhed. Dagene er kortere, temperaturerne er koldere, og landskabet er ind i mellem dækket af et tæppe af sne. Der er dog måder at nyde haven på, selv i vinterens dybde.

Med lidt kreativitet er det muligt at værdsætte din have hele året rundt. I dette indlæg kommer vi ind på nogle overvejelser du bør gøre, hvis du også ønsker at nyde glæderne ved planter, selv i vintermørket.

terrassedøre

Vinterhave

Har du overvejet en vinterhave? Den nemmeste måde at nyde planterne fra haven i vintermånederne er, at få planterne flyttet ind i varmen. Det kan dog lyde nemmere sagt end gjort. Dog kan det lade sig gøre, hvis man har enten en udestue, vinterhave eller et drivhus.

Så længe du har et rum, ved glasruder og måske også nogle terrassedøre, så kan du forhandle rummet til en vinterhave. Din vinterhave kan rumme alverdens planter, lige fra tomatplanter, fingerfilodendroner eller noget helt tredje.

Isolering af døre og vinduer

Om vinteren kan døre og vinduer til udestuerne lukke træk ind og gøre rummet koldere. Det skyldes, at de typisk ikke er lige så godt isoleret som resten af huset. For at holde varmen inde og kulden ude er det vigtigt at have terrassedøre, der er godt isolerede. Den bedste måde at gøre dette på er at få dobbeltglasdøre. Dobbeltglas betyder, at der er to lag glas med et mellemrum imellem. Dette rum er fyldt med luft eller gas, som fungerer som isolering. Døre med dobbeltglas er meget bedre til at holde varmen inde og kulden ude end døre med enkeltglas. De er også med til at reducere støj udefra.

Så hvis du ønsker at holde din udestue varm om vinteren, skal du sørge for at få dobbeltglasdøre og vinduer. Inden du køber nye døre og vinduer til enten vinterhaven, udestuen eller drivhuset, så bør du lave noget research. Dette er der mange muligheder for som f.eks. på https://klarvinduer.dk/dore/terrassedore, eller Google.

Flere Nyheder